Navijači Rome često su na meti kritika javnosti zbog svog ponašanja, a ovog su vikenda osude njihovog vrijeđanja majke ubijenog navijača Napolija naišle na nove osude sa svih strana, pa drugoplasiranoj momčadi Serie A prijeti igranje pred praznim tribinama.


Talijanska javnost se ponovno prisjetila ubojstva navijača Napolija Cira Esposita pred prošlogodišnje finale Coppa Italie nakon što je njegova majka Antonella Leardi objavila knjigu 'Ciro Vive' (Ciro živi), koja je predstavljena prošlog tjedna.

Navijači Rome na različite su načine napali Leardi zbog objavljivanja knjige, a za vrijeme subotnje utakmice protiv Napolija istaknuli su niz uvredljivih transparenata.

Dok klubu prijeti potencijalna kazna igranja pred praznim tribinama, osude ovakvog ponašanja stigle su i iz nekoliko službenih izvora, a kritike idu i na račun kluba koji nije učinio ništa da bi zaustavio vrijeđanje.

Talijanska novinska agencija Ansa prenosi službeno priopćenje ministarstva unutarnjih poslova, u kojem između ostalog stoji: "Navijači Rome koji su istaknuli uvredljive transparente protiv majke Cira Esposita za vrijeme utakmice protiv Napolija predstavljaju najbarbarskiji i najnegativniji aspekt navijačke kulture."

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iako u ministarstvu cijene odluku predsjednika kluba Jamesa Pallotte da se distancira od navijača, smatraju kako to nije dovoljno.

"Potrebno je pokazati prave napore kako bi se izolirali ti navijači, na način kako je već prošle godine planirano od strane akcijskog tima koji je sastavio ministar Gioacchino Alfano." dodaje se u priopćenju.

Talijanski mediji također su izrazili svoju konsternaciju, a novinar rimske Repubblice Marco Azzi je na internet portalu tog lista objavio otvoreno pismo kojim je na sarkastičan način osudio ponašanje navijača.

U međuvremenu je Angelo Pisani, odvjetnik obitelji Esposito, otvoreno progovorio protiv Pallotte.

"Tek kad je izravno upitan za komentar Pallotta je poslao službeno priopćenje, ali nije se distancirao niti je osudio te transparente. Nešto je trebalo napraviti već za vrijeme utakmice. Igrači su trebali prestati igrati, sudac je trebao prekinuti utakmicu." kaže Pisani.