Vezni nogometaš Rome Miralem Pjanić izjavio je nakon jučerašnjeg poraza na gostovanju kod Intera kako se njegova momčad mora 'probuditi i prekinuti s određenim načinom ponašanja', koji utječe na igru i rezultate.


"Čini se kako više nikoga ne možemo pobijediti. U drugom poluvremenu smo bili nešto bolji, ali onda smo izgubili zbog tog drugog gola. Ovakvu situaciju je teško prihvatiti. Moramo pokušati promijeniti ritam, jer je do kraja sezone ostalo još šest utakmica i moramo osvojiti što je više moguće bodova. Došli smo u Milano uzeti tri boda, a otišli praznih ruku. To je teško za progutati.

Je li to psihološki problem? I to. Moramo promijeniti svoj odnos prema radu tijekom tjedna, kao i za vrijeme utakmice. Moramo imati želju vratiti Romu na vrh. Ova momčad mora imati pravu strast kako bi osvajala bodove, kao što smo to imali prošle sezone i početkom ove. Jasno je da kad stvari idu ovako, ne želim se suočavati s određenim stavovima. Moramo to promijeniti u sljedećih šest kola. Znam da o stalno govorimo, ali kad je dosta, dosta je.

Ima nekih stvari koje moramo promijeniti. Kao što sam već rekao, stvar je u stavu. Ako se želimo vratiti na vrh, ne možemo prihvatiti određene stvari. Moramo se probuditi i dati puno više kako bismo pobijedili u preostalim utakmicama." rekao je Pjanić za Mediaset.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Čini se kako je Pjanić posebno nezadovoljan odnosom prema obvezama igrača koji nisu u startnih jedanaest.

"Nije samo nas jedanaest momčad. Svi smo dio momčadi i svi moramo dati više. Prošle sezone su igrači koji su ulazili u igru s klupe mijenjali tijek utakmica. Sada moramo napraviti sve kako bismo pobijedili u sljedećoj utakmici protiv Sassuola, a onda i protiv Genoe kod kuće." dodao je Pjanić, naglasivši kako će tri boda na gostovanju kod Sassuola u srijedu imati posebnu težinu ukoliko Napoli večeras slavi protiv Sampdorije i primakne se Romi na samo dva boda.