Trener milanskog Intera Roberto Mancini potvrdio je kako će se njemački reprezentativac Lukas Podolski po završetku sezone vratiti u redove londonskog Arsenala, iz kojeg je u siječnju stigao na posudbu.


Dvadesetdevetogodišnji napadač nije uspio ostaviti posebno dobar utisak u talijanskom klubu, za koji još nije uspio postići niti jedan gol, no unatoč tome Mancini kaže kako bi volio da ima priliku duže raditi s njim.

"Mi u Italiji imamo tu lošu naviku da ne znamo kako čekati na stvari. Ne može se sve dogoditi preko noći, posebno ne kad prelazite iz jedne zemlje u drugu i iz jednog kluba u drugi. To vrijedi i za Podolskog, kojeg cijenim kao sjajnog igrača i sjajnog profesionalca. Njegova situacija je malo drugačija, jer je on na posudbi i želi se vratiti u Arsenal, i tako će i biti." rekao je Mancini na konferenciji za novinare.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Podolski je veći dio proljetnog dijela sezone proveo na klupi za pričuve, što znači da je bio u istoj situaciji kao i u Arsenalu, iz kojeg je prešao u Inter kako bi imao više prilika za igru. Kako se to nije dogodilo, Njemac nema namjeru produžiti svoj ostanak na San Siru, a na ljeto će vjerojatno napustiti i Emirates.

Šest utakmica prije kraja sezone, Inter na ljestvici Serie A za šestoplasiranom Fiorentinom zaostaje četiri boda, a s obzirom da su ispred njih još i Genoa i Torino, mala je vjerojatnost da će sljedeće sezone igrati Europa ligu.

"Ovaj tjedan će biti odlučujući. Plasman u Europu ne ovisi samo o nama, jer čak i ako uspijemo pobijediti u sve četiri preostale utakmice, ništa se neće promijeniti ako to naprave i naši konkurenti. Sveukupna ocjena sezone je negativna. Mislio sam da bismo mogli završiti među prve tri momčadi, iako sam znao da će to biti teško." dodao je Mancini.