Kako pišu talijanski mediji, uprava Milana razmišlja o tome da produži trajanje posudbe napadača Mattie Destra, koji je u siječnju stigao iz Rome i dogovorio ostanak na San Siru do kraja sezone.


Iako se talijanski reprezentativac nije pokazao kao posebno veliko pojačanje, budući da je postigao svega tri gola, Milan bi ga želio zadržati i sljedeće sezone, ali ne razmišljaju o mogućnosti otkupa ugovora, što bi ih koštalo 16 milijuna eura.

Roma bi mogla pristati na još jednu sezonu posudbe, ali samo u slučaju da ne pronađu kupca koji je spreman platiti toliki iznos, što je malo vjerojatna opcija, dok je Destro izrazio svoju spremnost za ostankom na San Siru.

Destro je u 68 nastupa za Romu postigao 29 golova, no trener Raul Garcia ga je nakon prvog dijela tekuće sezone proglasio viškom.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U Milano su danas stigli čelnici brazilskog prvoligaša Santosa kako bi pregovarali o otkupu Robinhovog ugovora, a moguće je da će u razmjenu ponuditi osamnaestogodišnjeg Gabigola, koji je prošle sezone za ovaj klub postigao 21 gol.

Robinhov ugovor s Milanom istječe na ljeto sljedeće godine, a ovaj klub i dalje plaća 40% njegove plaće prema ugovoru o posudbi koji vrijedi do lipnja.

Jedan od igrača koji će zasigurno i sljedeće sezone nositi dres Milana je Ignazio Abate, koji je blizu potpisa novog trogodišnjeg ugovora. Utakmica protiv Rome u subotu bila je za talijanskog reprezentativca 200. nastup u dresu Milana, a dvadesetosmogodišnji nogometaš bi s novim ugovorom trebao zarađivati 2,5 milijuna eura po sezoni, što je znatno povećanje u odnosu na trenutnih 1,8 milijuna.

Bivši napadač Milana Zlatan Ibrahimović, točnije njegov menadžer Mino Raiola, odbacio je mogućnost njegovog povratka u Milan, o čemu se pisalo posljednjih dana nakon najavljene financijske injekcije od strane tajlandskog tajkuna Mr Beea.

"Ne razumijem otkud toliko priče o Ibrahimovićevom povratku u Milan posljednjih dana. Ne znam na kojem još jeziku to trebam reći, stalno ponavljam istu stvar: Zlatan se neće vratiti u Milan, to je prilično nemoguće." rekao je Raziola za MilanNews.

Nisu to sve vijesti iz Milana - ovaj klub je danas u suradnji s njemačkim proizvođačem sportske opreme Adidasom predstavio nove dresove za sljedeću sezonu, u kojima je već igrao u subotnjoj pobjedi protiv Rome.

Rossoneri su se nakon relativno neuspješnog eksperimenta iz tekuće sezone vratili tradicionalnom dresu s crvenim i crnim okomitim linijama jednake širine, a na grudima će i sljedeće sezone imati križ svetog Juraja.