Više od 50 ljudi pritvoreno je, a još je preko 70 njih pod istragom zbog sudjelovanja u organiziranom namještanju utakmica u talijanskim nižim ligama, što je rezultat istražnog postupka antimafijaškog tužiteljstva iz južnog talijanskog grada Catanzara.


Istragom je utvrđeno namještanje rezultata u nekoliko desetaka utakmica u talijanskim trećim i četvrtim ligama, objavila je policija.

Optužbe se odnose na kriminalno udruživanje u svrhu obavljanja prevara u sportu, a neki od uhićenika su povezani s mafijaškim organizacijama, prije svih s 'Ndranghetom. U sve je bio umiješan i jedan policijski službenik.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Tužitelji iz Catanzara su, prema pisanju talijanskih medija, razotkrili mrežu sastavljenu od nogometaša, trenera, predsjednika klubova i članova uprava iz preko 30 klubova.

Među klubovima čiji su igrači ili članovi uprave bili umiješani u ovu kriminalnu organizaciju su: Pro Patria, Barletta, Brindisi, L’Aquila, Neapolis Mugnano, Torres, Vigor-Lamezia, Santarcangelo, Sorrento, Montalto, Puteolana, Akragas i San Severo.