Adriano Galliani se jučer vratio iz Madrida, gdje je razgovarao s Carlom Ancelottijem, kojega želi vratiti na klupu Milana. Galliani je po povratku potvrdio kako još uvijek nije uspio nagovoriti Ancelottija na povratak, ali nije niti odustao od te ideje, a menadžer Ernesto Bronzetti kaže kako supredsjednika Milana nikad nije vidio tako odlučnog.

 


"Što je novo? Pa, ništa se nije dogodilo u avionu." rekao je Galliani novinarima okupljenima u zračnoj luci Malpensa, naglasivši kako će se više znati nakon što se Ancelotti u srijedu podvrgne najavljenoj operaciji kičme.


"Carlo je rekao da su šanse 50-50, tako da se možemo samo nadati da će to postati 100%. Razgovarali smo o puno stvari. On mora na operaciju, a onda će razgovarati s liječnicima. Odgovor ćemo imati tek nakon operacije. Ako ne dođe u Milan, uzet će odmor od godinu dana, to je Carlo rekao." dodao je Galliani, koji nije želio komentirati špekulacije o mogućem pokšaju dovođenja Marija Mandžukića i Marija Suareza iz madridskog Atletica.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Poznajem Gallianija 37 godina i nikad ga nisam vidio tako odlučnog. Ne govorim to zbog poštovanja prema njemu ili prijateljstva, nego zato što je to istina. Zajedno smo radili na transferima desetaka igrača, ali nikad ga nisam vidio tako odlučnog, posvećenog poslu i samopouzdanog kao sada kad pokušava dovesti Ancelottija.


Ancelotti je razgovor započeo s jasnim 'ne', ali u igru su ušla dva faktora. Prvi je da se on dobro nosi s otkazom u Realu, iako ga to boli. Nažalost, ako ne osvojite neki trofej s Realom, teško ćete zadržati posao. Drugi je da je Galliani blizak prijatelj s Ancelottijem. Carlo je imao četiri ili pet ponuda koje nije ni uzeo u obzor, uglavnom iz Premier lige i Serie A. Odmah je dao jasan odgovor 'ne' na sve pokušaje. Jedini s kojim se susreo je Galliani.


Carlo je odan i iskren, sada mora posjetiti Vancouver zbog operacije, a nakon toga će znati koliko će mu vremena trebati za oporavak, što također mora uzeti u obzir." rekao je Ernesto Bronzetti za list La Gazzetta dello Sport.