Iako se to znalo i od ranije, Siniša Mihajlović je danas i službeno potvrdio kako napušta klupu Sampdorije, obrativši se javnosti, prije svega navijačima tog kluba, otvorenim pismom objavljenim na službenim stranicama Blucerchiatija.

 

"Dragi navijači Sampdorije, stigao je najteži trenutak za mene, vrijeme je da kažem zbogom. Ovo su moje posljednje riječi kao trenera Sampdorije. Moja avantura ovdje završava i želim iskoristiti ovaj prostor kako bih rekao zbogom svima, napravio analizu i objasnio razloge svoje odluke o odlasku.


Kao i na našu poziciju na ljestvici, ponosan sam i na druge stvari - ostavljam iza sebe momčad koja je samouvjerena, hrabra i sposobna se nositi sa svakim protivnikom. Ostavljam grupu dobrih momaka i dobrih igrača, koji su jako napredovali u ove dvije godine, a njih petorica su dobili poziv u reprezentaciju. Ponosan sam na posao koji sam napravio u ove dvije godine i vjerujem da klub i navijači također trebaju biti ponosni.


Bilo bi najlakše ostati ovdje, znam da me cijene i klub i navijači, ali mislim da bi to bilo nepošteno prema mom napretku, a možda i prema razvoju momčad. Ja sam pred sebe postavio cilj i ostvario sam ga, sada tražim novi izazov. U meni nema tuge. Ne trebamo plakati zbog toga što je gotovo, nego se smijati zbog toga što se dogodilo. A ja odlazim s velikim osmijehom, jer se osjećam vrlo sretnim zbog toga što sam prvo igrao za Sampdoriju, a onda i bio trener ovdje.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Želim se zahvaliti svim navijačima: hvala vam na povjerenju, odanosti i podršci koju ste mi pružili. Nogomet je u današnje vrijeme često posao, ali bez strasti i emocija ne bi postojao.


Hvala mojim predsjednicima. Riccardu Garroneu, koji me je želio ovdje i uvijek me je podržavao s elegancijom i smirenošću. I hvala Massimu Ferreru, koji me je više puta pokušao zadržati ovdje. On nas je od prvog dana nosio svojom energijom i zaraznim entuzijazmom.


Hvala i mojim igračima - oni su mi dali sve i nadam se da sam i ja dao njima nešto kao trener i kao čovjek, pokušavajući im prenijeti pozitivne vrijednosti, koje će im dobro doći u karijeri i u životu.


I na kraju, hvala gradu Genoi, koji me je još jednom dočekao kao da sam rođen ovdje. Ne poričem da mi je posljednjih nekoliko dana bilo vrlo dirljivo i posebno voziti se poznatim ulicama, sretati sjajne ljude koji su mi uvijek bili posebni, ući na stadion Marassi jučer i sjesti na klupu... Vratit ću se na 'svoj' stadion i nikad neću biti gost, jer će Genoa uvijek dijelom ostati moj dom.


Sretno, zbogom i doviđenja svima i Forza Samp zauvijek!"