Iako je na terenu izborio plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, talijanski prvoligaš Lazio mogao bi biti izbačen iz ovog natjecanja, ukoliko se proširi istraga o namještanju utakmica koja je započela prije nekoliko godina.

 


Lazio je u nedjelju pobijedio Napoli u gostima rezultatom 4:2 i tako osigurao treće mjesto u Serie A i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, no to bi se moglo promijeniti, upozoravaju iz Federbeta - međunarodne neprofite organizacije koja predstavlja operatore i korisnike u borbi protiv namještanja utakmica.


Generalni tajnik te organizacije Francesco Baranca jučer je predao svoj izvještaj Europskoj komisiji, nakon čega je izjavio kako Laziju prijeti izbacivanje iz europskih natjecanja.


"O tome se govori već tjednima, otkako se Hristiyan Ilievski odlučio vratiti u Italiju i razgovarati s tužiteljima iz Cremone." rekao je Baranca.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 

Ilievski se smatra šefom kladioničarske mafije koja je namještala utakmice u Italiji. Prije svega, njegovo bi svjedočenje moglo ponovno aktualizirati slučaj mogućeg namještanja utakmice između Genoe i Lazija iz 2011. godine.


Kapetan Lazija Stefano Mauri već je odslužio šestomjesečnu suspenziju zbog toga što nije upozorio vlasti na pokušaj namještanja. On je opovrgnuo svoju umiješanost u slučaj, dok su vlasti prvobitno za njega tražile trogodišnju suspenziju zbog aktivnog sudjelovanja u namještanju.


Ukoliko Lazio doista bude izbačen iz europskih natjecanja, u kvalifikacije za Ligu prvaka će Fiorentina, koja je zauzela četvrto mjesto u Serie A.

Ovim povodom su se oglasili i iz rimkog kluba, odakle u službenom priopćenju tvrde kako su priče o tome da bi Lazio mogao ostati bez Lige prvaka samo osobno mišljenje gospodina Barance.


"Ovo osobno mišljenje gospodina Barance je sasvim subjektivno, bez ikakvog uporišta u zakonu i čista osobna manifestacija stajališta bez elemenata koji se mogu dovesti u vezu s prošlim događajima. Lazio je zaključio sezonu s velikim uspjehom i pripremamo se za još jednu sezonu na europskoj sceni. Komentari poput onih gospodina Barance su jednostavno pokušaj narušavanja mira koji je potreban klubu, igračima i navijačima. Neki naglašavaju ovo mišljenje kao da se radi o istini ili konkretnoj opasnosti, na taj način nanoseći izravnu štetu Laziju." poručili su iz kluba.