Iako se činilo kako neće biti ništa od ulaska tajlandskog bogataša Bee Taechaubola u vlasničku strukturu Milana, to se danas ipak dogodilo, a boznismen poznat kao Mr Bee postao je vlasnik 48% dionica talijanskog prvoligaša.


"Nacrt sporazuma, koji će biti ispitan do detalja, osigurava da kontrola kluba ostaje u rukama predsjednika Silvija Berlusconija i kompanije Fininvest, koja će zadržati većinu od 52% vlasništva. Konzorcij koji predstavlja gospodin Taechaubol će kupiti manjinski udio od 48%." objavljeno je u zajedničkom priopćenju Fininvesta i Taechaubola.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Posao će biti zgotovljen u sljedećih osam tjedana, a vjeruje se kako je transakcija vrijedna oko 480 milijuna eura, s obzirom da je Berlusconi jučer vrijednost kluba procijenio na milijardu eura.

"Ovo mi omogućava da zadržim većinsko vlasništvo nad klubom i mjesto presdjednika. Netko tko tako dobro poznaje azijsko tržište će razviti Milanov komercijalni brend na azijskom tržištu." rekao je Berlusconi, davši naslutiti kako će Siniša Mihajlović biti novi trener: "Mihajlović? Dobio sam dobar dojam o njemu."