Vincenzo Montella je dobio otkaz na mjestu trenera Fiorentine, što je potvrđeno službenim klupskim priopćenjem u kojem se navodi kako je to odluka donesena na dobrobit kluba.


Već je neko vrijeme bilo poznato kako uprava Fiorentine razmišlja o raskidu suradnje s Montellom, a posebno nakon što je on u posljednje vrijeme u javnost istupio s izjavama u kojima je kritizirao klub.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Fiorentina je interpretirala posljednje ponašanje trenera Vincenza Montelle kao njegovu jasnu želju za raskidom ugovora potpisanog prije dvije godine. U tom ugovoru stoji klauzula za koju trener vjeruje kako nije u njegovom interesu, a na koju je u to vrijeme pristao. Stoga, s velikim žaljenjem, moramo uzeti u obzir činjenicu da više ne postoji povjerenje potrebno za nastavak suradnje, te smo bili prisiljeni - za dobro kluba - otpustiti Vincenza Montellu.

Ova iznenadna situacije je očigledno stvorila određene organizacijske probleme na koje moramo hitno reagirati. Očekivali smo jasnije ponašanje od strane trenera s više poštovanja prema dresu, navijačima i klubu koji mu je toliko puno dao." objavljeno je iz Fiorentine.