Predsjednik talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio upozorio je kako je samo pet klubova u Serie A financijski stabilno i ima kvalitetnu viziju za budućnost.


Sedamdesetjednogodišnjak je u razgovoru za list La Gazzetta dello Sport govorio o novim financijskim kontrolama koje namjerava implementirati nakon bankrota Parme.

"Ove godine smo izanalizirali sve financijske izvještaje i mogu reći da ima klubova koji su u financijskim problemima čak i u velikim gradovima. Upozorili smo ih da će od sljedeće sezone morati poštovati određene parametre ili će u suprotnom biti izbačeni iz lige. Da je to pravilo bilo na snazi već ovog ljeta, samo bi se pet klubova moglo registrirati za sljedeću sezonu Serie A." rekao je Tavecchio.

"Sustav ide istim putem kao i Titanic. Ne možemo dozvoliti ponavljanje slučaja Parma. Ne možemo te probleme riješiti jednim potezom, ali uz petogodišnji plan možemo izliječiti talijanski nogomet i spasiti ga od bankrota."

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Tavecchio je naglasio i kako se nada kompletnoj rekonstrukciji talijanskog ligaškog sustava, koji smatra prenapuhanim.

"Besmisleno je da imamo tri profesionalne lige, kad su dvije sasvim dovoljne - elitna liga i druga koja ujedinjuje Serie B i Lega Pro, i to ova posljednja s jasnim ciljem promoviranja mladih igrača. Ali, mislite li da će to biti lako? Bilo bi sjajno kad bismo uspjeli smanjiti Serie A i B na po 18 klubova, s dvije grupe od 18 klubova u Lega Pro, što bi ukupno bilo 72 profesionalna kluba." zaključio je Tavecchio.