Nakon bankrota Parme, u tom je gradu osnovan novi klub pod imenom Parma Calcio 1913, koji je dobio mjesto u amaterskoj Serie D, a jučer je novi klub predstavljen i medijima i navijačima.


"Na nama je velika odgovornost. Imamo obvezu pobijediti po svaku cijenu i vratiti se u profesionalnu ligu, i to mora uvijek biti u mislima novih ljudi." rekao je tehnički direktor kluba Lorenzo Minotti na konferenciji za novinare.

Minotti je pohvalio i kapetana momčadi Alessandra Lucarellija, koji je odlučio ostati u klubu i pomoći momčadi da pronađe svoj put prema vrhu igaške piramide.

"On je stijena na kojoj možemo graditi momčad. Mislim da je on napravio ovaj izbor kako bi svoje ime utkao u povijest Parme. Posljednjih godina je postao usvojeni Parmigiano, on voli ovaj klub i želi ostati dio ove institucije. Hoće li njegova uloga biti na terenu ili za stolom, to je nešto o čemu tek trebamo odlučiti. U međuvremenu, on je jedini igrač kojeg imamo, već je počeo trenirati u Convercianu, gdje će pokušati dobiti i trenersku licencu." rekao je Minotti.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Novinarima se obratio i gradonačelnik Federico Pizzarotti, koji je pozvao stanovnike Parme da stanu iza nove reinkarnacije Parme.

"Nadam se da će se ovaj grad okupiti i da će Tardini uvijek biti pun. Moramo nedavnu povijest ostaviti iza sebe i ponovno krenuti od nule. Nadajmo se da nogomet ponovno može biti rođen u Parmi." izjavio je Pizzarotti.

Predsjednik novog kluba je bivši trener Nevio Scala, koji je rekao: "Obećao sam da ćemo raditi stvari ozbiljno, na transparentan način, tako da je odabir suradnika bio težak, ali dobro promišljen. Naše osoblje je sada kompletirano. Do jučer smo radili u 'ilegali', svi su radili na povjerenje, nitko nije imao ugovor.

Imenovao sam Lorenza Minottija direktorom tehničkog sektora. Za voditelja omladinskog sektora sam odabrao Fausta Pizzija, koji radi 24 sata dnevno. On i njegove kolege još nemaju ugovor. Kad situacija bude jasna, onda ćemo predstaviti i ostale. Sve će biti rađeno u skladu s pravilima i transparentno.

Nadam se da ćemo uskoro ponovno imati na raspolaganju stadion Tardini, kao što je gradonačelnik rekao, a jutros smo dobili dobru vijest da ćemo imati trening centar Collechio."