Gradsko vijeće grada Napulja odbilo je plan Napolija oko preuređenja stadiona San Paolo, pod objašnjenjem kako predloženi plan, koji je predviđao unajmljivanje zemljišta na kojem je stadion izgrađen na 99 godina i smanjenje kapaciteta sa 60.240 na 41.000 mjesta, nije u javnom interesu.


Na sličan način Juventus je dobio zemljište od grada Torina i izgradio vlastiti stadion, a Udinese upravo preuređuje svoj stadion nakon što je klub dobio na upravljanje zemljište od grada Udina. U Napoliju su se nadali kako će isti obrazac slijediti i oni, ali za sada će te planove morati staviti na čekanje.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U gradskom vijeću smatraju kako smanjenje kapaciteta stadiona nije prihvatljivo, jer bi to onemogućilo dolazak navijačima na one najveće utakmice, koje tradicionalno okupljaju veliki broj navijača, te su klubu dali rok od 45 dana da dođe s novim planom.

Čelnik Napolija Aurelio De Laurentis već nekoliko godina pokušava od grada dobiti dozvolu za ove radove, a planirao je u njih uložiti 14 milijuna eura kako bi popravio infrastrukturu i povećao komfor na tribinama. Inače, donji dio tribina ovog stadiona najčešće je potpuno prazan zbog slabe vidljivosti, s obzirom na nizak položaj u odnosu na teren i udaljenost zbog toga što stadion ima i atletsku stazu.