Predsjednik milanskog Intera Erick Thohir je najavio kako će u siječanjskom prijelaznom roku vjerojatno biti promjena u igračkom kadru, ali je upozorio i kako je zimsko trgovanje igračima 'opasno', a glavni cilj ove momčadi je izboriti povratak u Ligu prvaka.


Nerazzurre se, kao uostalom i uvijek, u medijima povezuje s velikim brojem igrača, no Thohir je opovrgnuo tvrdnje koje govore kako je trener Roberto Mancini tražio pojačanja.

"Nije istina da je Mancini od nas tražio četiri pojačanja. Zimsko tržište igrača je ubudljivo, ali i vrlo opasno. Mislim da Inter ima dobru momčad. Vjerojatno će biti nekih odlazaka i nekih dolazaka, ali mi već imamo dobru momčad." rekao je Thohir za Tuttosport.

Indonezijski biznismen je prokomentirao i situaciju oko Maura Icardija i veznjaka Rome Radje Nainggolana, kojega bi, otkriva, volio vidjeti u svom klubu.

"Icardi je naš kapetan. On sada može pokazati da može zabijati više golova. Sada je iza njega kompletno drugačija momčad i njemu i njegovim suigračima treba vremena za uigravanje. Volio bih imati Nainggolana u Interu, ali odlučili smo se za Kondogbiju. Odabrali smo ono što je najbolje za momčad, ne ono što je najbolje za mene. Doista mi se sviđa Radja."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U posljednje se vrijeme špekuliralo i o mogućnosti odlaska trenera Roberta Mancinija na klupu Chelsea umjesto Josea Mourinha, ali Thohir je uvjeren kako do toga neće doći.

"Roberto iza sebe ima izvanredne rezultate i zbog toga smo ga odabrali za trenera. On zna kako biti lider, ima karakter i vrlo je inteligentan. Na početku mu nije bilo lako, ali sada smo svi vrlo zadovoljni rezultatima. Želi li ga Chelsea? To ćete morati pitati njih. Ne znam hoće li on ostati ovdje sljedećih deset ili petnaest godina. Imamo dogovor za sljedeće dvije-tri godine. Ne mislim da je on osoba koja odlazi usred projekta. Mourinho je vrlo dobar trener, ali nikad nismo razgovarali o njemu. Naravno, i on bi mogao biti trener Intera, ali nije u redu uspoređivati njega i Mancinija. Mi imamo puno povjerenje u Roberta i želimo da on još dugo godina bude dio povijesti Intera."

Glavni cilj Intera ove sezone je izboriti mjesto u Ligi prvaka, a Thohir nagašava kako se to mora napraviti po svaku cijenu.

"Mi imamo projekt na kojem radimo 4-5 godina i prvo što želimo ostvariti je vratiti se u Ligu prvaka. Posljednje dvije sezone su bile tako-tako, ali naš cilj je bio Europa liga. Ove godine se želimo po svaku cijenu vratiti u Ligu prvaka i Mancini i igrači su svjesni toga. Što se Scudetta tiče, još je 27 kola do kraja..."