Generalni direktor Juventusa, kluba koji iza sebe ima četiri uzastopna naslova prvaka Italije, ali je u novu sezonu ušao vrlo loše, kaže kako je minimalni cilje ove sezone osvajanje trećeg mjesta i plasman u Ligu prvaka.


Bianconeri su u posljednje vrijeme ipak donekle stabilizirali formu, a pobjedom protiv Empolija proteklog vikenda stigli su do sedmog mjesta na ljestvici Serie A.

"Treće mjesto je minimalni cilj koji želimo ostvariti, želimo i sljedeće sezone igrati Ligu prvaka. Scudetto? Imamo određenu nadu.

Moramo biti svjesni da postoje poteškoće, možda po prvi put nakon niza godina imamo i vrlo jake suparnike - Roma se sada etablirala kao vrlo snažan protivnik. Inter može postati ozbiljan kandidat i osvojiti. Nerazzurri, iako su postigli samo dvanaest golova, primili su samo sedam i to nije loše. Upravo suprotno, zasluženo su na vrhu ljestvice.

Bilo bi izvanredno moći ponovno osvojiti Scudetto, ali san je uvijek podići trofej s velikim ušima (Ligu prvaka)." rekao je Marotta.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Posljednjih dana često se govori o mogućnosti da se bivši veznjak Juventusa Andrea Pirlo vrati u Italiju, ali ne u Juventus, iz kojeg je nakon niza uspješnih godina otišao ovog ljeta, nego u Inter. Ipak, Marotta je uvjeren kako do toga neće doći.

"Ja poznajem Pirla, i zbog velike iskrenosti i odanosti koju je imao prema nama, gotovo sam siguran da, kad bi dobio takvu ponudu, ne bi je prihvatio."