Obrambeni nogometaš Juventusa Giorgio Chiellini je uvjeren kako taj klub može osvojiti peti uzastopni Scudetto, unatoč vrlo lošem otvaranju sezone, zbog kojeg su dosta zaostali za vodećim klubovima na ljestvici.


Iskusni branič je trenutno na dužnosti u talijanskoj reprezentaciji, koju očekuju prijateljske utakmice protiv Belgije i Rumunjske, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

"Mislim da ova reprezentacija Italije ima sve što treba da bi postala velika. Prve dvije godine s Cesareom Prandellijem su bile vrlo pozitivne zahvaljujući dobroj grupi. Našalost, napravljene su i neke pogreške i s velikim žaljenjem možemo reći da nastup na Svjetskom prvenstvu 2014. godine nije bio na razini naših standarda. Vjerujem da će se i Andrea Pirlo vratiti u Nazionale, iako ćemo se, prije ili kasnije, morati naviknuti na njegov odlazak, kao što je slučaj i sa svima ostalima." rekao je Chiellini za RAI Sport.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nakon lošeg otvaranja sezone, Juventus je malo stabilizirao formu i popeo se do sedmog mjesta.

"John Elkan ima pravo kad kaže da Juventus još uvijek može osvojiti peti uzastopni Scudetto. On je to rekao kako bi motivirao momčad nakon teškog starta, ali mi napredujemo i doista to možemo napraviti. Ima puno razloga za teškoće koje smo imali na počeku sezone, ali pokušavamo vladati situacijom uz samokritiku. Problem je globalni, jer primamo previše golova, ali nismo ni dovoljno opasni naprijed. Moramo popraviti pogreške i izbalansirati stvari." dodao je Chiellini.