Kapetan Milana Riccardo Montolivo je naglasio važnost pobjede u derbiju protiv Juventusa ovog vikenda, rekavši kako bi to njegovoj momčadi donijelo upravo ono što joj je potrebno - samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti.


"Vraćamo se u akciju nakon jednog pozitivnog trenutka, ali to nije dovoljno. Počeli smo sezonu loše, tako da se moramo popraviti. Utakmica protiv Juventusa nosi tri boda, ali puno više stoji iza toga. Pobjeda nam može donijeti samopouzdanje, vjeru u sebe... ukratko - upravo ono što trebamo. Stoga moramo pobijediti.

Juventus je u odnosu na prošlu sezonu izgubio tri svoja šampiona, Vidala, Teveza i Pirla, ali njihova momčad i dalje djeluje zastrašujuće. Oni se mogu vratiti u utrku za Scudetto. No, oni će sutra igrati protiv nas i sigurno da će i njima također biti teško. Ovo nije posljednja prilika ni nama ni njima, ali poraz bi zakomplicirao stvari.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sutra navečer moramo biti koncentrirani i agresivni kao što smo bili u Rimu protiv Lazija. Kao što sam rekao, moramo zapamtiti tu utakmicu prije svega zbog stava koji smo pokazali.

Pobjeda u Torinu bi pokazala zrelost ove momčadi i pokazala bi da smo pronašli svoju vrijednost. Nadam se da će Alessio Cerci biti odlučujuća prevaga, jer je on u dobroj formi, ali još uvijek nije zabio.

Puno je posla odrađeno u Milanu i puno je pogrešaka ispravljeno, na primjer u situacijama ničije lopte, što nam je bila slabost. Moramo popraviti svoju igru, ali prije svega svoju čvrstoću, svoju želju da ostvarimo rezultat po svaku cijenu, čak i kad ne igramo dobro." rekao je Montolivo.