Kako pišu talijanski mediji, Roma je za nasljednika trenera Rudija Garcije, ukoliko ove sezone ne uspije osvojiti neki trofej, odabrala svog nekadašnjeg igrača i trenutnog trenera Sassuola, Eusebija Di Francesca.


Roma ima kompetitivnu i skupo plaćenu momčad, a i ovog su ljeta odriješili kesu i u svoje redove doveli Mohameda Salaha, Edina Džeku i Antonija Rudigera, zadržavši pri tome kompletan kostur momčadi iz proteklih sezona. Unatoč tome, trener Garcia ne uspijeva ustaliti formu i rezultate svoje momčadi, pa su sve glasnije špekulacije o njegovom odlasku na kraju sezone, posebno nakon još jednog ponižavajućeg poraza od Barcelone u Ligi prvaka.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport, Roma je već 'zakaparila' Di Francesca ukoliko se odluči riješiti Garcije. Prema talijanskim pravilima, jedan trener ne može raditi u dva različita kluba u Serie A u jednoj sezoni, pa Di Francesco ove sezone ne bi mogao preseliti na klupu Rome čak i u slučaju da se sve strane slože oko toga.

Plan je, stoga, dati Garciji vremena do kraja sezone ili u najgorem slučaju dovesti privremeno rješenje umjesto njega do kraja sezone i dolaska di Francesca.

Di Francesco je bio igrač Rome od 1997. do 2001. godine, a u Sassuolu, s kojim drži peto mjesto na ljestvici sa samo jednim bodom manje od Rome, koristi unaprijeđenu verziju 4-3-3 formacije kakvu je Zdenek Zeman nekad koristio u Romi.