Roma je danas i službeno potvrdila kako je nasljednik Rudija Garcije na mjestu trenera Luciano Spalletti, koji je vodio ovu momčad i od 2005. do 2009. godine i tijekom tog razdoblja osvojio dva kupa.


Spalletti je već danas preuzeo trenersku ulogu, a na klupi će prvi put biti u nedjelju u domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Verone, što mu je dobra prilika da starta s pobjedom.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Nikad nisam zaboravio vrijeme provedeno ovdje i Roma nikad nije otišla iz mog srca. Uzbuđen sam, jer poznajem ovaj klub i ovaj grad. Jesam li očekivao da ću se vratiti? Viđao sam u nogometu kako se događaju stvari koje nikad ne bih očekivao. Uvijek sam se nadao povratku, jer je Roma fantastičan klub. Kao što sam rekao, nikad se nisam ni distancirao od Rome. Moja obitelj i ja smo odselili samo na godinu dana, ali onda se moj sin vratio studirati ovdje. On je navijač Rome i on zna sve o klubu. I ja znam prilično puno. Momčad je puno drugačija nego što sam je ostavio i znam da je napravljen dobar posao na restrukturiranju, što mislim da je bilo nužno.

Ako se prisjetim svog prošlog razdoblja u Romi, sa zadovoljstvom se sjećam svega, jer je to bilo vrlo intenzivno iskustvo. Bilo je nekoliko faza i to je bio važan dio mog života, i profesionalno i na osobnom planu. Nikad nisam zaboravio te večeri Lige prvaka na prepunom Olimpicu. Pjesma koju oni pjevaju na stadionu je druga stvar koju nikada neću zaboraviti. Poruka je ista onu koju sam dao kad sam prvi put došao ovdje: Dolazit ću u trening centar rano, odlazit ću kasno i provoditi svaku minutu ovdje pokušavajući pomoći momčadi i klubu." rekao je Spalletti na svom predstavljanju.