Trener Rome Luciano Spalletti suspendirao je legendu ovog kluba Francesca Tottija nakon njegovih komentara u kojima je klub i trenera optužio za nedostatak poštovanja prema njemu.


Tridesetdevetogodišnji Totti se dugo borio s ozljedom, nakon čega se vratio s vidljivim viškom kilograma i potpuno izvan forme, no nije se lako pomirio s epizodnom ulogom u klubu u kojem je proveo cijelu karijeru.

Spalletti je jučer najavio kako bi Totti mogao započeti večerašnju utakmicu protiv Palerma, no nakon što je pročitao u novinama njegove komentare, nije ga uopće uvrstio u momčad za ovaj susret.

"Ja sam još uvijek nogometaš i još uvijek želim igrati nogomet. Moja ozljeda je iza mene, dobro sam i to što ne igram je odluka trenera. Ja nisam osoba koja će tražiti da igra, nikad to nisam radio i neću sada početi... Moj ugovor završava u lipnju, a onda ću procijeniti situaciju, jer ne mogu ostati ovako." rekao je Totti.

Totti, koji igra svoju 23. sezonu u rimskom klubu, kaže kako je jedini razgovor koji ima s trenerom Spallettijem 'dobar dan i doviđenja', a nije mu se svidjelo niti to što je trener o njemu govorio novinarima.

"Ja ga poštujem kao osobu i kao trenera, ali radije bih da mi kaže u lice stvari koje sam čitao u novinama. Nakon svega što sam kroz ove godine dao klubu, nadao sam se da ću biti tretiran s više poštovanja." dodao je Totti.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ovakva situacija sigurno neće imati dobar utjecaj na momčad Rome. Iz svlačionice stižu vijesti kako Tottijevi suigrači ne mogu vjerovati što se dogodilo, a internet su preplavili komentari navijača i stručnjaka.

"Kako netko može očekivati da i dalje igra nogomet s 40 godina? Koliko napuhano mišljenje o sebi ima Totti?" napisao je tako na Twitteru komentator Sport Mediaseta Paolo Bargiggia.

Iako je teško donositi zaključke nakon ovako kratkog razdoblja, čini se kako su i navijači Rome ovog puta stali na stranu trenera, a očekuje se kako će iz kluba pokušati nekim službenim priopćenjima umiriti situaciju prije utakmice protiv Palerma.

Već se oglasio predsjednik Rome James Pallotta, koji je najavio kako će razgovarati s Tottijem, ali dodavši kako ne zna o čemu Totti priča kad spominje poštovanje.

"Kad Francesco govori o poštovanju, ja nemam pojma na što se on referira. Jasno je da ja poštujem Tottija i razgovarat ću s njim." rekao je Pallotta za Il Messaggero.