Privremeni trener Lazija Simone Inzaghi je potvrdio kako ima ambiciju i sljedeće sezone ostati na klupi ovog kluba, nakon što je upisao pobjedu na gostovanju kod Palerma, u svojoj prvoj utakmici.


Donedavni trener juniora Lazija je imao idealan debi, budući da je njegova momčad u gostima kod Palerma slavila pobjedu rezultatom 3:0.

"Kao što sam rekao na konferenciji za novinare, momci su doista spremno radili. Odigrali smo dobro i imali smo sreće pronaći upravo one situacije koje smo uvježbavali na treningu. Ovo je kvalitetna momčad koja spada u gornji dio ljestvice.

Ja sam jasno dao do znanja da je moja ambicija ostati trener Lazija i sljedeće sezone, ali vidjet ćemo što će se dogiditi i kakvi će rezultati biti. Imao sam priliku provesti proteklog tjedna gotovo cijelo svoje vrijeme s igračima u trening karanteni. Pokušao sam odabrati igrače u najboljoj formi među onima koji su mi bili na raspolaganju." rekao je Inzaghi.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Unatoč očajnoj sezoni, Lazio zaostaje samo šest bodova za šestoplasiranim Milanom.

"Nogomet je čudan i svašta se može dogoditi. Na kraju krajeva, osvojio sam Scudetto s Lazijem u sezoni kad smo imali devet bodova zaostatka za vodećim."

Simoneov stariji brat Filippo ima iskustvo iz prošle sezone Serie A, kad je bio trener Milana, pa je novinare zanimalo je li od njega zatražio savjet pred svoj trenerski debi.

"Ja svakako razgovaram s Pippom svaki dan, ali da, razgovarali smo o ovoj utakmici. Uvijek sam vjerovao da ćemo obojica biti igrači, možda ne obojica u Serie A, ali naša strast prema nogometu nas je dovela do toga da postanemo i treneri. Već smo igrali jedan protiv drugoga kao treneri u Primaveri i sada se nadam da ćemo se ponovno susresti i u Serie A."