Talijanski prvoligaš Palermo je i rekordni deveti put ove sezone promijenio trenera, a umjesto Waltera Novellina će na klupu kluba sa Sicilije vjerojatno sjesti Davide Ballardini, kojemu će to biti drugi mandat ove sezone.


Novellino je na klupi Palerma tako proveo samo četiri utakmice, ali nije uspiio popraviti formu momčadi, a tijekom prošle večeri za vrijeme utakmice protiv Lazija, koju su gosti dobili rezultatom 3:0, navijači su žestoko protestirali.

Pod Novellinovim vodstvom, Palermo je osvojio samo jedan bod i u velikoj je opasnosti od ispadanja iz lige.

"Mogu potvrditi da sam razriješen dužnosti. Sve što mogu reći je da sam vrlo razočaran i tužan. Zahvaljujem se igračima, navijačima i direktorima." rekao je Novellino za Calciomercato.

U kaotičnoj sezoni, kontroverzni predsjednik Maurizio Zamparini je nadmašio sam sebe i trenera mijenjao čak devet puta, izmijenjavši sedmoricu trenera.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sezonu je kao trener započeo Beppe Iachini kao trener s najdužim stažem u Zamparinijevoj eri, ali je smijenjen, i to nakon pobjede protiv Chieva.

Nakon njega je stigao Ballardini, a i on je smijenjen nakon pobjede, budući da se posvađao s dijelom igrača.

Privremeno je na klupu sjeo Fabio Viviani, prije nego što je kao stalno rješenje imenovan Guillermo Barros Schelotto. Međutim, kako on nije imao potrebne kvalifikacije za rad u Serie A, privremeno je dok su se rješavali njegovi papiri za trenera imenovan Giovanni Tedesco. Na kraju je odlučeno kako Schelotto neće moći dobiti odobrenje za rad, pa je i on napustio klub i vratio se u Boca Juniors.

Nakon toga je uskočio Giovanni Bosi, koji je otpušten nakon samo jedne utakmice, poraza od Torina rezultatom 3:1, a na klupu se vratio Iachini.

Zamparini je obećao kako neće Iachihija otpustiti i drugi put u istoj sezoni, samo da bi ga nekoliko tjedana kasnije ponovno najurio i doveo Novellina.

Sada odlazi i Novellino, a drugu priliku ove sezone će dobiti Ballardini, unatoč činjenici da je prvi put otišao zbog sukoba s igračima koji su i dalje u momčadi.