Predsjednik talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio održao je sastanak s vodstvima prve i druge talijanske lige na temu najavljenog uvođenja video tehnologije kao vida pomoći sucima.


Međunarodni odbor za nogometna pravila uvodi novi set regulativa, kojima će se omogućiti uvođenje tehnologije, zahvaljujući kojoj bi suci za vrijeme utakmica mogli donositi odluke na osnovu pregleda video snimaka.

Tavecchio je od samog početka veliki zagovaratelj ove promjene, pa je s tim u vezi organizirao sastanak s prvim čovjekom Serie A Mauriziom Berettom i Andreom Abodijem, vodećim čovjekom Serie B, kao i predsjednikom sudačke organizacije Marcellom Nicchijem.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na sastanku se razgovaralo o tehničkim aspektima ove promjene i najboljem načinu za uvođenje ove tehnologije u upotrebu već od sljedeće sezone.

U skladu s pravilima IFAB-a, video tehnologija će se sljedeće sezone koristiti u probnom razdoblju. Dva suca će pratiti sve događaje na utakmici preko kamera i na kraju utakmica će podnositi izvještaj u kojem će navoditi koje su se odluke mogle promijeniti za vrijeme utakmice na osnovu snimaka.

Video tehnologija će se na samim utakmicama početi koristiti tek sezonu kasnije, od rujna 2017. godine.