Kineska korporacija Suning povećala je Interov kapital za 242 milijuna eura, nakon što su preuzeli upravljanje klubom i predložili novi saziv uprave.


Jučerašnji sastanak uprave bio je prvi korak kojim su novi vlasnici Nerazzurra uistinu preuzeli kontrolu nad klubom i nominirali nove direktore.

Uprava je sada mješavina novih i starih lica: Steven Zhagn, sin vlasnika Jindonga, predvodi grupu kineskih direktora, u kojoj su još Ren Jun, Mi Xin, Yang Yang i Liu Yin. U upravi su ostali predsjednik Erick Thohir, te Handy Soetedjo, Michael Bolingbroke i jedini Talijan, Nicola Volpi.

Očekuje se kako će do kraja godine klub, ili barem poziciju predsjednika, napustiti i donedavni većinski vlasnik Erick Thohir, koji bi svoj preostali manjinski udio mogao prodati Suningu.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Kineski vlasnici su povećali kapital kluba za 142 milijuna eura prilikom kupovine dionica, te za dodatnih 100 milijuna eura u formi pozajmice, čime je klub postao likvidan za dodatnih 242 milijuna eura.

Ipak, postoje i određena ograničenja na aktivnosti Intera na tržištu, jer se klub mora uklopiti u pravila FIFA-inog financijskog fair playa, koja zahtijevaju ostvarenje balansa između klupskih dugova i prihoda. Prihodi Intera značajno su umanjeni zbog neuspjeha momčadi da izbori nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, a Suning će to pokušati kompenzirati stvaranjem novih poslovnih partnerstava i pronalaskom novih inozemnih sponzora.