Odmah po izlasku iz bolnice u kojoj je bio podvrgnut operaciji srca, bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je objavio kako je prodao Milan kineskim investitorima, nakon što su se obvezali uložiti u pojačanja 400 milijuna eura u sljedeće dvije godine.


Pregovori oko prodaje Milana rastegnuli su se na više od godinu dana, Berlusconi je pregovarao pa odustajao od prodaje nekoliko puta, javno je vrijeđao Kineze, ali čini se kako se sada konačno odlučio oprostiti od kluba koji je u njegovom vlasništvu punih 30 godina.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Milan putuje prema Kini. U posljednje četiri godine nisam uspijevao voditi brigu o klubu na način na koji sam to želio: a želio sam završiti razdoblje od 30 godina s puno pobjeda. Izbor novog vlasnika je bio vrlo važan: prepuštamo Milan u ruke onima koji ga mogu ponovno lansirati na vrh. Umanjio sam svoje zahtjeve na cijenu kluba, ne uzevši u obzir vrijednost brenda. Ono što sam tražio jeste da kineska grupa uloži najmanje 400 milijuna eura u sljedeće dvije godine." rekao je Milan.

Kako prenosi novinar Sky Sporta Peppe Di Stefano, službeno potpisivanje ugovora o prodaji trebalo bi biti obavljeno 12. srpnja.