Bivši reprezentativni suigrač Marija Balotellija, Andrea Pirlo, izjavio je kako je dvadesetpetogodišnjem napadaču krajnje vrijeme da potvrdi svoj potencijal i uskrsne svoju davno posrnulu karijeru.


Pirlo i Balotelli su zajedno igrali za talijansku reprezentaciju na Europskom prvenstvu 2012. godine i Svjetskom prvenstu 2014. godine, kao i u dva kvalifikacijska ciklusa za ta natjecanja, te veznjak New York Red Bullsa može dobro procijeniti kvalitete snažnog napadača.

'Il Maestro', kako ga brojni zovu, je svjestan Balotellijevih nogometnih mogućnosti, kao uostalom i većina ljubitelja nogometa, no jasno je dao do znanja kako mu vrijeme curi kako bi dosegnuo svoj pravi potencijal.

"On me frustrira, ali ja Maria jako volim... Igrao sam s nekim od najboljih napadača i mogu vam reći da Mario ima sve atribute kako bi postao jedan od najboljih napadača na svijetu. Ne smijemo zaboraviti koliko je on poseban igrač." rekao je Pirlo za Mirror.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Za Balotellija u Liverpoolu više nema mjesta, a najveći talijanski klubovi odustali su od njega. Interes za sada pokazuju tek Sampdoria i Crotone, a pojavila se i mogućnost njegovog odlaska u Kinu.

"Čitao sam te stvari o njemu i Kini. Uz sav respekt prema njihovoj ligi, Mario ne bi još trebao ići tamo. On još ima vremena za doći do samog vrha. Ali, mora pažljivo odabrati svoj sljedeći klub. Kad bi u sljedećem klubu imao dvije ili tri dobre sezone, onda bi s 28 godina mogao ponovno preći u neki od najvećih engleskih klubova." dodao je Pirlo.