Novo pojačanje Juventusa, hrvatski reprezentativac Marko Pjaca, predstavljen je danas službeno medijima, a na konferenciji za novinare rekao je kako može igrati na gotovo svim pozicijama na terenu.


"Došao sam u Juventus jer mislim da je ovo veliki klub s bogatom poviješću uspjeha. Želim napredovati iz dana u dan, na svakom treningu i na svakoj utakmici. Došao sam ovdje kako bih pomogao momčadi osvojiti što je više trofeja moguće u sljedećim godinama.

Odabrao sam Juventus jer ovdje mogu ostvariti svoje osobne ciljeve. Vjerujem da će Juventus još napredovati u godinama koje dolaze. U Juventusu ću imati priliku igrati Ligu prvaka, a to je ono što je bila moja glavna motivacija.

U Dinamu sam igrao kao lijevo krilo, ali kad sam bio mlađi igrao sam kao centralni vezni. Mislim da mogu igrati na gotovo svakoj poziciji, to ovisi o izboru trenera. Ja ću sa zadovoljstvom pomoći momčadi u bilo kojoj ulozi.

U ovoj momčadi svaki igrač ima svoju poziciju, svoju ulogu, i znaju što trebaju raditi. To vrijedi i za mene. Na osobnom planu, nadam se kako ću postati pravi igrač u sljedećim godinama. Nadam se da mogu pomoći momčadi i učiniti trenera sretnim." rekao je Pjaca.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Pjaca je transferom u Juventus postao najskuplji igrač u povijesti hrvatskog nogometa, ali kaže kako zbog toga ne osjeća pritisak.

"Slažem se da sam koštao puno novca, ali Juventus je plaćao i više za druge igrače, tako da ne osjećam pritisak. Pokušat ću dati svoj maksimum kako bih pokazao svima da je to bio dobro potrošen novac." dodao je Pjaca.