Trener Rome Luciano Spalletti je pohvalio bosanskohercegovačkog reprezentativnog napadača Edina Džeku, rekavši kako vjeruje da se on ima želju 'osvetiti' za lošu prošlu sezonu.


Džeko je uz puno najava stigao iz Manchester Citya u Romu prošlog ljeta, ali je u domaćem prvenstvu uspio postići samo osam golova. Međutim, nakon vrlo dobrih igara u pripremnim utakmicama ovog ljeta, Spalletti je pun pohvala na njegov račun.

"Njegove kvalitete su neosporive, kad se radi o njegovoj tehnici i fizičkim predispozicijama, kao i donošenju odluka na terenu. On mora pronaći pravu tvrdoglavost, a njegova želja za osvetom nakon prošle sezone je jako važna.

Počeo je dobro, a želja da se iskupi koju je pokazao je dobra. On je uvijek pokušavao pokazati što može napraviti, čak i kad sam ja pravio drugačije izbore. Zbog toga mora nastaviti dobro raditi, on radi svoj posao jako dobro." rekao je Spalletti nakon prijateljske utakmice protiv Fondija, u kojoj je Džeko zabio dva gola.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U momčad Rome se vratio Kevin Strootman, koji je propustio veći dio proteklih dviju sezona zbog ozljede, a Spalletti kaže kako je i od Nizozemca dobio pozitivne znakove.

"Kevin je na pravom putu. Naši strahovi da je možda doživio neki pad su stvar prošlosti. Sada čekamo prave utakmice kako bi mogao ponovno pokazati sve svoje kvalitete. Mogu reći da je momčad igrala bolje, jer sam manje vikao!"