Vrlo loše vijesti za Napoli stigle su iz Poljske - njihov prvi napadač Arkadiusz Milik morat će zbog ozljede križnih ligamenata koljena na operaciju, zbog koje će izvan terena biti oko četiri mjeseca.


Milik je ovog ljeta stigao u Napoli kao zamjena za Gonzala Higuaina i vrlo brzo svojim igrama i golovima bacio u zaborav argentinskog reprezentativca, ali odlazak na reprezentativnu dužnost skupo ga je koštao.

Dvadesetdvogodišnji bivši napadač Ajaxa morao je napustiti igru na poluvremenu kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Danske protekle večeri, a prvi testovi pokazali su kako se radi o puknuću prednjih križnih ligamenata lijevog koljena. Druga pretraga pokazala je kako se ipak radi smo o parcijalnom napuknuću, što će značiti nešto kraći izostanak s terena, no njegov povratak teško je očekivati prije veljače sljedeće godine.

Milikovi golovi, a do sada ih je u devet natjecateljskih utakmica postigao sedam, zasigurno će nedostajati Napoliju, čija uprava razmišlja o mogućem dovođenju privremenog rješenja u vidu nekog od trenutno slobodnih iskusnih napadača.

Spominju se tako u talijanskim medijima imena poput Emmanuela Adebayora, Dimitra Berbatova, Marouanea Chamakha, Kevina Kuranyia i Federica Machede.

FIFA će Napoliju na ime odštete za Milikovu ozljedu isplatiti iznos od oko 430.000 eura, što bi trebalo biti dovoljno za financiranje dovođenja nekog od spomenutih igrača na nekoliko mjeseci.

Napoli može dovesti igrača koji je trenutno bez ugovora za domaća natjecanja, ali u Ligi prvaka morat će pronaći rješenja unutar svog postojećeg kadra. Milikov izostanak mogao bi značiti veću minutažu za Manola Gabbiadinija, iako se on do sada nije najbolje snašao u ulozi isturenog napadača, pa bi trener Sarri mogao posegnuti i za promjenom formacije, u kojoj bi u ulozi takozvane lažne devetke morao zaigrati Jose Callejon, uz Driesa Mertensa i Lorenza Insignea na krilima.

Napoli u siječnju uz plaćanje minimalne odštete može s posudbe u Udinese vratiti Duvana Zapatu.