Sedamnaestogodišnji vratar Milana Gianluigi Donnarumma kaže kako je ove sezone po prvi put osjetio pritisak, iako je prošle sezone stajao na vratima ovog kluba kao šesnaestogodišnjak.


Mladi vratar, koji je već označen nasljednikom svog imenjaka Buffona na vratima talijanske reprezentacije, kaže i kako je najglasniji izvan terena, iako je na terenu možda najtiši.

"Istina je da je ovo bila godina puna događanja, ali ja pokušavam držati noge čvrsto na zemlji i ne dozvoliti drugima da govore kako sam se umislio.

Sada je u momčadi Milana jako puno mladih igrača, a iskusnije kolege nas podržavaju i na kraju, osim škole koja je malo teža i činjenice da imam djevojku, sve je isto kao i ranije.

Ja sam najluđi u momčadi. Na primjer, u klupskom autobusu, ja sam uvijek naprijed. Onda puštamo napolitansku glazbu, znate li pjesme Tonya Colomba? Manuel Locatelli i dvojica mojih prijatelja Alessandro Guardnone i Alessandro Plizzari se više ne bune. Pogledaju uvis s prijezirom i stave svoje slušalice na uši.

Na terenu sam uvijek bio tih, ali po prvi put sam na početku ove sezone osjetio mali pritisak. Čuo sam kako ljudi govore kako se sada moram dokazati." rekao je Donnarumma za La Stampu.