Sportski direktor milanskog Intera Piero Ausilio izjavio je kako taj klub nije kontaktirao ni jednog drugog trenera u namjeri da smijeni Franka De Boera, nakon što su se u javnosti pojavile brojne špekulacije.


Laurent Blanc i Marcelo Bielsa samo su neka od imena koja su se spominjala kao mogući nasljednici Franka De Boera na klupi Intera, na koju je sjeo umjesto Roberta Mancinija pred sami početak ove sezone. Ausilio ipak tvrdi kako je kompletna uprava uz Nizozemca.

"Nijedan trener nije kontaktiran. Brojna imena su se navodila u medijima, ali Interov trener je Frank De Boer. Mi smo odabrali krajem kolovoza, podržavamo ga i vjerujemo da će ovaj nogometni projekt biti uspješan." rekao je Ausilio.

Direktor kluba Nicola Volpi ipak je podsjetio De Boera kako će njegovu sudbinu odrediti rezultati.

"Rezultati momčadi do sada nisu bili zadovoljavajući, osim u nekoliko slučajeva, ali u srijedu smo osvojili tri važna boda i nadamo se da će to pokrenuti našu sezonu prema naprijed.

Najvažnije je da svi ostanemo zajedno, dioničari, trener, klub i momčad, i da pokušamo pružiti svoju maksimalnu potporu, tako da se možemo sa svakim izazovom suočiti hrabro, iskreno, s borbenim duhom i odlučnošću da ispoštujemo dres Nerazzurra. Mi smo tu da preuzmemo odgovornost i nastavimo donositi sve nužne odluke za dobrobit Intera.

Unatoč teškoćama koje smo imali na terenu, ciljevi koje smo postavili ranije u sezoni jesu i trebaj ostati isti. S obzirom na našu povijest i tradiciju, klub zaslužuje natjecati se u najvažnijim natjecanjima. Klub zaslužuje povratak u Ligu prvaka. To je i dalje naš cilj i činjenica da smo usput izgubili neke bodove to ne mijenja.

Moramo raditi još napornije kako bismo se vratili na pravi put i povratili ono što smo izgubili. To možemo napraviti samo ako radimo svi zajedno." rekao je Volpi.