Nasljednik Gennara Gattusa na klupi talijanskog prvoligaša Milana bit će Marco Giampaolo, potvrđeno je danas službeno iz tog kluba, nako što je pedesetjednogodišnji trener stavio svoj potpis na dvogodišnji ugovor.


Već se duže vrijeme špekuliralo kako će Giampaoli biti novi trener Milana, nakon što je poslije tri godine raskinuo svoj ugovor sa Sampdorijom, nezadovoljan nevoljkošću tog kluba da posegne u blagajnu i dovede potrebna pojačanja.

"AC Milan objavljuje imenovanje Marca Giampaola novim trenerom prve momčadi od 1. srpnja 2019. godine. Ugovor vrijedi do 30. lipnja 2021. uz opciju produženja za dodatnih godinu dana. Marco Giampaolo će trenirati prvu momčad Milana od prvog dana priprema za novu sezonu, koje počinju 9. srpnja u Milanellu." objavljeno je iz Milana.

Giampaolo je trenersku karijeru započeo kao asistent u Pescari 2000. godine, a trenersku licencu za samostalan rad je stekao u srpnju 2007. godine, nakon čega je trenirao brojne talijanske momčadi. Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Brescia i Empoli su njegovi bivši poslodavci, ali projekt koji mu je dat u ruke u Milanu je najveći izazov u njegovoj trenerskoj karijeri.

Prošle sezone je sa Sampdorijom osvojio deveto mjesto u Serie A, a u dvije prethodne sezone njegova je momčad sezonu završavala na desetom mjestu.