EuroNogomet, nogometni magazin

Matthijs de Ligt: Pronašao sam svoje mjesto u Juventusu

Nizozemski reprezentativac Matthijs de Ligt vjeruje kako je konačno pronašao svoje mjesto u momčadi Juventusa nakon trnovitog početka poslije ovoljetnog dolaska iz Ajaxa.


Dvadesetogodišnji stoper je za 75 milijuna eura preselio iz Ajaxa u Juventus, u čijoj je obrambenoj formaciji zamijenio ozlijeđenog Giorgija Chiellinija.

"Navikavam se na to kako momci igraju. Pobjeda protiv Bayera je dobar posao. Trenutno stvari idu dobro. U Ajaxu sam bio kapetan momčadi i tamo se moja riječ slušala, dok sam ovdje morao pronaći svoje mjesto. Sada osjećam kao da sam ga pronašao i sretan sam zbog toga.

Italija je poznata kao zemlja s defanzivnim momčadima, ali taj trend se mijenja - samo pogledajte koliko se svi visoko brane. Mi imamo novog trenera i nisam ja jedini koji se tek mora prilagoditi. Nažalost, ja sam počeo loše, ali važno je napredovati svakog dana i u svakoj utakmici. To je ono što ja radim i ide mi dobro." rekao je de Ligt.

Međutim, bilo je na početku i teških trenutaka, a posebno je bio pod paljbom kritičara nakon poraza od Napolija rezultatom 4:3.

"I ja bih volio igrati svaku utakmicu bez pogreške, ali znam da to nije moguće. Možda mi je i pomoglo to što sam tako igrao. Pomoglo je ubrzati moj napredak." dodao je de Ligt.

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN