Nekadašnji igrač i trener Milana, danas menadžer Evertona, Carlo Ancelotti otkrio je kako je u djetinjstvu zapravo navijao za gradskog rivala Rossonera, Inter, iako kasnije nije niti nosio dres tog kluba niti je dobio priliku voditi ga kao trener.


Ancelotti smatra kako trener Stefano Pioli i čelni čovjek za nogometne operacije Paolo Maldini rade odličan posao

"Milanu ide dobro. Pioli i Maldini su napravili izvanredan posao u posljednjih šest mjeseci. Ja nikad nisam sumnjao u kvalitete Maldinija kao sportskog direktora. Kad ste dobra osoba, ne možete raditi loše. Iskustvo je važan preduvjet, ali njega možete dobiti samo na prvoj crti fronta. Inter je pojačao momčad tijekom ljeta. Oni mogu prekinuti vladavinu Juventusa. Sve u svemu, mislim da će ovo biti najneizvjesnija sezona Serie A u posljednjih deset godina." rekao je Ancelotti za list La Gazzetta dello Sport u predvečerje milanskog gradskog derbija.

"Antonio Conte je sjajan profesionalac. Ponekad razgovaramo preko telefona, on ima snažnu želju za napretkom i proširivanjem svoje nogometne kulture. Treneri poput njega čine da momčadi pobjeđuju. Stefano Pioli je vrijedna osoba, i kao čovjek i kao trener. Njegov životopis govori sam za sebe - on je ostvario izvanredne rezultate u svakom klubu koji je trenirao." dodao je Ancelotti.

Zlatan Ibrahimović se vraća u akciju nakon oporavka od korona virusa, dok Inter ima čak šest igrača koji su trenutno pozitivni na taj virus.

"Ibra je Ibra. Kad nađete nogometaša poput njega, dobili ste jackpot. Motivacija i ponos su uvijek bile njegove snage, Ibra je nevjerojatan profesionalac."

S druge strane terena, Romelu Lukaku će biti najveća prijetnja Rossonerima.

"Ovdje u Evertonu je on ostavio odličan utisak. Svi lijepo govore o njemu. Ja ga ne poznajem, ali čini mi se da je igrač s osobnošću i karakterom. On je moderni napadač, postiže golove i odrađuje veliki posao za momčad."

Ancelotti je otkrio za koga je navijao kao dijete: "Kao dijete sam bio Interista jer sam bio očaran momčadi koju je vodio trener Helenio Herrera. Dobio sam dres Sandra Mazzole, u to vrijeme to je bila rijetkost. Milan je, ipak, klub koji je obilježio moj život, prvo kao igrač, a onda kao trener."

Na kraju je podijelio i svoje mišljenje o potezu Juventusa, koji je posao trenera povjerio Andrei Pirlu: "Kad čujem kako neki kažu da je on još nezreo da bi bio trener Juventusa, odgovorim da za taj posao treba imati znanje i iskustvo, a Pirlo ima puno kompetencija."