Talijanski prvoligaš Lazio je pod istragom talijanskog nogometnog saveza i mogao bi, prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport, u najgorem slučaju biti čak i izbačen iz domaćeg prvenstva.


Nakon pobjede u posljednjim trenucima na gostovanju kod Torina, a prije gostovanja kod Zenita u okviru trećeg kola Lige prvaka, talijanski savez je pokrenuo istragu zbog navodnog kršenja zdravstvenih protokola koji su na snazi za vrijeme pandemije korona virusa.

Slučajevi se, prema istom izvoru, odnose na Ciru Immobilea, Lucasa Leivu i Thomasa Strakoshu, kojima je UEFA zabranila putovanje u Rusiju, a nisu bili na raspolaganju treneru Inzaghiju niti za utakmicu protiv Club Bruggea proteklog tjedna. Ali negativni rezultati testova u Italiji omogućili su im nastup u pobjedi protiv Torina, u kojoj je upravo Immobile postigao odlučujući gol. List prenosi kako je lokalni tužitelj u vezi s ovim slučajem intervjuirao predsjednika kluba Claudia Lotita i klupskog liječnika Iva Pulcinija, nakon čega je zatražio detalje o testovima na korona virus koji su provedeni prije utakmica Club Brugge - Lazio i Torino - Lazio. Tužitelju su predani i rezultati testova obavljenih jučer.

La Gazzetta dello Sport tvrdi kako se raspon kazni u članku 8. pravila talijanskog prvenstva za ovu sezonu kreće od onih novčanih, preko oduzimanja bodova, spuštanja momčadi na posljednje mjesto ljestvice, pa čak do izbacivanja iz lige. Ozbiljnost prekršaja procjenjuje se prema riziku za zdravlje igrača, trenera, pratećeg osoblja i sudaca koji je nastao njegovim počinjenjem, kao i 'pokazanom namjerom da se utječe na rezultat utakmice ili natjecanja'.

Za očekivati je, ipak, kako će se Lazio provući samo s novčanom kaznom, budući da se radi o prvom ovakvom prekršaju, ali moguće je da nogometni savez posegne i za težom kaznom kako bi odmah na prvom primjeru pokazao svim ostalim klubovima da ne smiju ni pomisliti na manipuliranje rezultatima testova na korona virus u nastavku sezone.