Napadač milanskog Intera Romelu Lukaku kaže za sebe kako je jedan od trenutno pet najboljih napadača na svijetu, a kad je njegova momčad u pitanju uvjeren je kako se mogu i moraju boriti za Scudetto ove sezone.


Inter je prošle sezone završio kao drugoplasirani u Serie A, te kao poraženi finalist Europa lige, a Lukaku sada kaže kako on radi da bi osvajao trofeje s Nerazzurrima.

"Ja sam jedan od pet najboljih napadača na svijetu. Ne mogu napraviti ništa pogrešno s taktičke točke gledišta, čak ni kretnje. Ako su Cristiano Ronaldo, Messi ili Lewandowski nadmašili svoje limite, zašto ne bih mogao i ja?" rekao je Lukaku za France Football.

Belgijac je ipak pokazao i dozu skromnosti, rekavši kako je prerano za usporedbe s bivšim napadačem Intera i brazilske reprezentacije Ronaldom.

"On je postigao preko 100 golova za reprezentaciju, malo je prerano za takve usporedbe. U Milanu su mi svi govorili od Ronaldova 34 gola u prvoj sezoni. Drago mi je da sam to dostigao, da. Ali, on je osvojio Kup UEFA, a ja sam izgubio u finalu. Sada radim kako bih osvajao trofeje."

Kaže kako ima dobar odnos s trenerom Antoniom Conteom: "Trener mi je rekao da, ako postanem snažan u igri leđima prema golu, nitko me neće moći zaustaviti. On mi je to rekao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, prije nego što je otišao iz Juventusa, a ponavljao mi je to i dok je bio u Chelseau. Eden Hazard je bio posrednik, on je dao moj broj sportskom direktoru Chelsea, koji me je nazvao i rekao kako me novi trener Chelsea želi. Ali ja još uvijek nisam znao tko je novi trener. Kad sam došao na sastanak, vidio sam Contea. Trebao sam to i očekivati, to je mogao biti samo on."

Dobru suradnju ima i sa suigračem iz napada Lautarom Martinezom: "Prije dolaska u Inter gledao sam puno njihovih utakmica. Lautaro je igrao sam u napadu i odmah sam pomislio da bismo zajedno mogli biti opasni. Kad sam stigao, malo smo pričali na španjolskom i to je bila prekretnica. Nekad je moj dan, nekad njegov. Pronašli smo pravi balans i dobro se slažemo zajedno."

Lukaku kaže kako se Inter mora boriti za Scudetto, te tvrdi kako mu možda njegov mentalitet pomaže u izbjegavanju ozljeda: "Mi smo Inter, moramo se boriti za osvajanje prvenstva. Mislim da je to minimum, ali vidjet ćemo u ožujku. Fizički sam snažan. Kad odradim dobre pripreme, nema problema. Mislim da je to pitanje i mentaliteta. Prošlog ljeta sam uzeo samo osam dana odmora, ali nikad nisam ni pomislio reći da nisam dovoljno odmarao. Da sam to i pomislio, lakše bih se ozljeđivao. Ranije mislim kako se dobro pripremiti da svima pokažem koliko vrijedim. A isto vrijedi i za utakmice - morate biti sretni zbog toga što igrate, pa makar igrali i nekoliko utakmica tjedno. Vjerujem da oni koji pozorno gledaju utakmice vide sve. Ja promatram i dodajem ponešto svom iskustvu iz godine u godinu. To je kao moja droga."