Juventusu bi trebalo pravo čudo da do kraja sezone preskoči Inter i ostale konkurente za naslov prvaka i osvoji još jedan Scudetto, a trener Andrea Pirlo priznaje kako je to dobrim dijelom njegova krivica, jer je u svojoj debitantskoj sezoni napravio veliki broj pogrešaka.


Juventusu je u pitanje došao čak i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, pa je glavni cilj sada osigurati plasman među prve četiri momčadi, a na putu do tog cilja veliki je doprinos bila pobjeda u zaostaloj utakmici protiv Napolija ovog tjedna, s obzirom da su prije susreta ove dvije momčadi bile bodovno poravnate.

"Napravio sam puno pogrešaka, ali napravio bih ih sve ponovno. Ovo je moja prva sezona u ulozi trenera i trebala su mi ta iskustva i za sadašnjost i za budućnost.

Ovo je puno kompliciranija sezona, ne samo za mene, nego i za brojne druge trenere. Svi prave pogreške, uključujući mene, ali imam priliku učiti iz njih i ne ponavljati ih u budućnosti.

Naš cilj je sada plasman među prve četiri momčadi, jer je teško očekivati da možemo doći na sami vrh. Još je deset utakmica ostalo do kraja sezone, to je poput mini-sezone u kojoj se nadamo da ćemo biti najbolji, a onda se pripremiti za Coppa Italiu." rekao je Pirlo za Sky Sport Italia.