Talijanski prvoligaš Juventus je ponovno na mjesto trenera imenovao Massimiliana Allegrija nakon što su uručili otkaz Andrei Pirlu, koji s Juventusom nije uspio osvojiti naslov prvaka, a tek je u posljednjem kolu uspio izboriti i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.


Allegri je bio, barem sudeći prema pisanju medija, jedan od glavnih kandidata za klupu madridskog Reala, no odlučio se ipak vratiti u poznato okruženje, u klub s kojim je između 2014. i 2019. godine osvojio pet uzastopnih naslova prvaka Italije i dva puta igrao u finalu Lige prvaka.

"Ono što je on ostvario u svojoj prvoj avanturi u Juventusu je ugravirano u klupsku povijest: pet Scudetta, četiri uzastopne dvostruke titule, dva superkupa, dva finala Lige prvaka u samo tri sezone.

Sada smo spremni za novi početak s Allegrijem, kako bismo zajedno gradili budućnost, uz njegov ogromni profesionalizam, njegovu moralnu snagu, uz briljantne ideje trenera koji je sposoban izmiješati karte i na terenu i izvan njega. Uz njegov poznati osmijeh, njegov jednostavan način shvaćanja razumijevanja nogometa i života, želju da smiri stvari i uživa u svakom divnom trenutku koji vam može i hoće donijeti rad u Juventusu." poetično su potvrdili Allegrijev povratak iz Juventusa.