Zlatan Ibrahimović (40) u nedjelju protiv Atalante igra zadnju utakmicu. Ne samo za Milan nego i u karijeri. Ovo su objavili mnogi talijanski novinari bliski lideru Serie A. Peppe Di Stefano sa Sky Italie otkriva: “Toliko je dobrih vijesti za Milan u posljednje vrijeme da mi je baš žao ovo objaviti. Zlatan vjerojatno završava karijeru na kraju sezone. Dobio sam informaciju od jednog igrača Milana da je na zadnjem treningu plakao od bolova, ali da igra pod anestezijama i da izdržava.


Trener Pioli i liječnička ekipa mu brane da igra, ali on usprkos svemu i svima želi biti prisutan, ulaziti bar zadnjih 5-10 minuta jer želi Scudetto. Zlatan ne trenira s ekipom od utorka pa sve do petka, konstantno ga muči koljeno jer otiče, modri i izaziva jake bolove. On tjera inat, ali sam zna da ima samo dvije opcije na ljeto.

Ili da mirno završi karijeru, ili da ide na rizičnu kompletnu operaciju koljena i da se spremi za još jednu, posljednju sezonu u karijeri. Jedino što vuče Zlatana za narednu sezonu je posljednji pokušaj osvajanja Lige prvaka, ali šanse su da 90% završi karijeru ove sezone, 10% dajem šanse za nastavak još naredne sezone.

On ne može igrati više od 10-15 minuta, Milanovi doktori su mi ovo potvrdili. Jednostavno, koljeno mu otiče i spriječava ga da normalno trči. Operacija? Možda bi spriječila bol na neko vrijeme, da mu olakša, ali bol bi se vratila za par mjeseci. Zlatana je pogodila i smrt Mina Raiole, tako da i to može biti neka prekretnica, iako je koljeno najveći razlog.

Ako Milan uzme Scudetto, mislim da je to to. Mislim da gledamo Zlatana posljednji put na San Siru u nedjelju. Volio bih da nije tako, volio bih da me demantira, on je moj prijatelj, ali on zna šta je najbolje za njega!”

Zlatan je legenda Milana za kojeg je u dva navrata ukupno odigrao 158 utakmica, postigao 92 i namjestio 35 golova. U klub se vratio prije dvije i pol godine te od tada u 73 utakmice postigao 36 i namjestio 11 golova. Međutim, zbog ozljeda je propustio puno utakmica, ove sezone čak 18, a zadnji gol za Milan zabio je je još 9. siječnja.

/HMS/