Paulo Dybala

Nakon što je ovog ljeta napustio redove Juventusa, argentinski reprezentativac Paulo Dybala se brzo prometnuo u jednog od ljubimaca navijača Rome, gdje se 28-godišnji nogometaš odlično uklopio i zaradio poziv u reprezentaciju pred Svjetsko prvenstvo u Kataru.


"U Romi sam ponovno pod svjetlima reflektora. Posljednjih nekoliko godina u Juventusu nisu bile lagane, tako da mi je dobro došla promjena sredine. Jose Mourinho me je nazvao i donio sam odluku za nekoliko minuta. On i sportski direktor su razgovarali sa mnom o projektu i želji da nastave pobjeđivati kao i prošle sezone. Biti ključni igrač u ovakvoj momčadi mi je puno pomoglo."

Dybala je još jednom naglasio značaj Josea Mourinha u realizaciji transfera, a podijelio je i malu anegdotu o svom odnosu s portugalskim trenerom.

"Imam jednu anegdotu s njim. Kad sam prošle sezone igrao utakmicu između Rome i Juventusa, moja momčad je pobijedila 4:3, a trener me je izveo iz igre. Mourinho je došao do naše klupe kako bi me pozdravio i rekao: 'Ti si fenomen!'. Ta epozida je ostavila traga na mene, ali u to vrijeme nisam znao što bi se sve moglo dogoditi. Trebao sam potpisati produženje ugovora s Juventusom, ali od toga nije bilo ništa. Kad me je Mourinho nazvao, pitao me je sjećam li se tog trenutka, a ja sam rekao 'Naravno, kako bih to mogao zaboraviti? To mi je bila čast.'. Onda je on rekao: 'Pa, sada želim da ono što si radio igrajući protiv mene radiš sa mnom.'. Nazivao me je nekoliko dana u nizu i bilo je samo pitanje minuta prije nego što sam donio odluku da idem raditi s njim. Mislim da je on fenomen na svaki način."

Argentinac je objasnio kako ga Mourinho vodi iz dan u dan u proteklih nekoliko tjedana.

"Razgovaramo o svemu i on dobro poznaje sve igrače, od elitnih do onih iz treće kategorije. On ima grupu ljudi koja radi jako dobro. Bio sam iznenađen njegovom skromnošću, on se prema svakome odnosi na isti način. Nekad može davati drugačiju sliku, zbog onoga što vidite na terenu, ali istina je potpuno drugačija. Jako sam sretan u Romi i kad se osjećate dobro sve je lakše."