Utakmice 22. kola talijanske Serie A su pod velikim znakom pitanja, buduci da snježne padaline i dalje opasno prijete da poremete ili u potpunosti odgode njihovo odigravanje predstojeceg vikenda.

cetiri utakmice koje su se trebale igrati u utorak i srijedu su odgoðene nakon što je Italiju zahvatilo jedno od najgorih nevremena u posljednjih nekoliko godina. Jedan od klubova cije su utakmice odgoðene je i vodeci Juventus, koji je u utorak trebao gostovati kod Parme.

Ukoliko se ovog vikenda utakmice ipak budu igrale, Juventus unatoc utakmici manje može zadržati prvo mjesto ukoliko u nedjelju na svom terenu pobijedi Sienu. U tom susretu mogli bi debitirati i novopridošli Martin Caceres i Simone Padoin.

Milan, koji uz utakmicu više zaostaje bod za Juventusom na drugom mjestu, ima težak posao na svom terenu protiv Napolija, a dopredsjednik kluba Adriano Galliani je pozvao na odgaðanje utakmice, buduci da su temperature u Milanu ispod minus deset stupnjeva.

"Sve prognoze za sljedecih nekoliko dana predviðaju loše vremenske uvjete, kakvi u Milanu nisu viðeni u posljednjih 27 godina. U takvim uvjetima cvrsto vjerujem kako bi odigravanje utakmice bilo više nego neprimjereno." napisao je Galliani u otvorenom pismu predsjedniku talijanske nogometne lige Mauriziu Beretti.

Pocetak utakmice izmeðu Milana i Napolija, kao i one izmeðu Rome i Intera, vec su pomaknuti sa vecernjeg na dnevni termin, a tijekom današnjeg dana susret Roma - Inter je prebacen na nedjelju, dok je utakmica Cesena - Catania odgoðena do daljnjeg.

Treceplasirani Udinese ce pokušati zadržati korak sa Juventusom na gostovanju kod Fiorentine, koja ima impresivan domaci ucinak od pet pobjeda.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Subota:
 15:00    Roma - Inter /pomaknuto na nedjelju/
 15:00    Cesena - Catania /odgoðeno/

Nedjelja:
 12:30    Genoa - Lazio
 15:00    Milan - Napoli
 15:00    Chievo - Parma
 15:00    Fiorentina - Udinese
 15:00    Juventus - Siena
 15:00    Lecce - Bologna
 15:00    Novara - Cagliari
 15:00    Palermo - Atalanta