Predsjednik Intera Massimo Moratti najavio je nakon jucerašnjeg ispadanja od Marseillea iz Lige prvaka velike promjene u momcadi u ovoljetnom prijelaznom roku.

Ništa bolje Interu ne ide ni u Serie A, gdje trenutno drže sedmo mjesto, pa Moratti vjeruje kako je ovo pravi trenurak da se pocne sa izgradnjom nove momcadi.

"Možda bi dobra ideja bila poceti vec sada razmišljati o buducnosti, a ne o trenutnim rješenjima, ali gradeci momcad ciju ce osnovu ciniti mladi igraci." rekao je Moratti za službenu klupsku internet stranicu.

Moratti kaže kako je cak spreman žrtvovati sezonu ili dvije kako bi cijeli proces obnove momcadi rezultirao uspjehom.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Bilo bi mudro ponovno graditi momcad od temelja, bez ideje da se odmah ostvare veliki rezultati, uz nadu da ce se igraci koje dovedemo pokazati pravim rješenjima."

To ne znaci da Moratti planira promijeniti cijelu momcad, ali nekoliko najstarijih igraca vjerojatno ce morati potražiti novi posao.

"Uz sposobnost mladih igraca svježih noga koje dovedemo, treba nam i iskustvo. Mnogi igraci ce ostati u momcadi, ali cemo dovesti i neke nove. Sve ovisi o projektu koji sastavimo u suradnji s trenerom."

Ocekuje se kako ce meðu onima koji ce na kraju sezone napustiti klub biti prije svih Christian Chivu, Wesley Sneijder, Dejan Stankovic i Mauro Zarate.