Talijanski prvoligaš Genoa je nakon domaceg poraza od Siene obilježenog navijackim protestima po drugi put ove sezone otpustila trenera Alberta Malesanija, cime je ukupni broj otkaza trenerima u Italiji ove sezone došao do rekordne brojke 18.

Nedjeljna utakmica protiv Siene je bila prekinuta na 45 minuta pocetkom drugog poluvremena, kad su domaci navijaci Genoe poceli ubacivati baklje u teren i peti se po ogradi koja razdvaja teren od tribina.

Nakon što je Siena povela s 4:0 domaci su navijaci od svojih igraca zatražili da skinu dresove jer ih nisu vrijedni, što su oni i ucinili. Genoa inace ove sezone ima najlošiju obranu u Serie A i trenutno se nalaze na bod iznad zone ispadanja, a u srijedu ih ceka utakmica protiv Milana.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Prethoni rekord po broju smjena trenera u Serie A bio je u sezoni 1951./52., kad je otkaz tijekom sezone dobilo 15 trenera.

Malesani je prvi put otpušten u prosincu nakon poraza rezultatom 6:1 od Napolija, ali u tom trenutku Genoa je imala jednaki broj bodova kao i devetoplasirani Napoli. Malesani se vratio na klupu ranije ovog mjeseca nakon što je otkaz dobio njegov nasljednik Pasquale Marino, no ovog puta njegov je mandat trajao znatno krace.