Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nada se kako će u sezoni koja slijedi imati puno više prilika za igru u redovima njemačkog prvaka Borussie Dortmund nego što je to bio slučaj u protekloj, njegovoj debitantskoj sezoni.


Perišić je priznao kako prošle sezone nije igrao onoliko koliko se nadao i želio, a unatoč činjenici da ga i ove sezone čeka žestoka konkurencija u borbi za mjesta u momčadi, on želi već na početku sezone izboriti svoje mjesto i učvrstiti ga, nakon nekoliko smjernica koje mu je dao trener Jürgen Klopp.

"Sezona će biti duga i čeka nas puno utakmica. Nadam se da ću igrati puno češće nego prošle sezone. Prošla sezona je ostavila malo gorak okus u ustima, jer nisam igrao onoliko koliko sam želio. Najvažnije što sam naučio od trenera Kloppa je to na koji način moram igrati obranu i koliko se moram žrtvovati kad izgubimo loptu. Nisam imao pojma o tome kad sam tek došao, ali sad znam što on želi od mene." rekao je Perišić za RuhrNachrichten.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Jedan od igrača s kojima će se Perišić sljedeće sezone boriti za mjesto u momčadi je i novo pojačanje Marco Reus, za kojeg Perišić vjeruje kako će biti sjajan dodatak momčadi.

"Mislim da je on izvanredan igrač. Marco je brz, tehnički jak i dinamičan igrač. Vrlo je pozitivna vijest za nas to što je on doveden. Vidjet ćemo kakav će to učinak imati na momčad. Marco može igrati na svim pozicijama u napadu." dodao je Perišić.

Na kraju, Perišić kaže kako je nastup u dresu hrvatske reprezentacije ovog ljeta za njega bio velika čast, iako je njegova momčad eliminirana već u grupnoj fazi.

"To natjecanje je bilo jedno od najboljih iskustava u mom životu. Imao sam priliku igrati protiv sjajnih igrača i uživati u podršci s tribina. Bila su to sjajna iskustva, koja nikad neću zaboraviti i koja će mi pomoći u budućnosti."