Francuski reprezentativac u redovima minhenskog Bayerna Franck Ribery vjeruje kako je njegov klub jednako kvalitetan kao Real Madrid ili Barcelona, te više nema želju za odlaskom u La Ligu, kao što je to nekada bio slučaj.


Ribery je prije par godina bio odlučan u želji za transferom u neki od dva španjolska velikana, a razlozi za želju za odlaskom bili su različiti, od klimatskih i financijskih uvjeta, do kvalitete momčadi.

U ljeto 2009. godine, kada su ostvarili rekordne transfere Kake i Cristiana Ronalda, iz madridskog Reala su također priznali kako pokušavaju dovesti i Riberya, ali on je tada ostao u Bayernu, s kojim je od tada igrao dva finala Lige prvaka, porazivši prošle sezone u polufinalu upravo Real, te smatra kako ne bi imalo smisla sada otići u madridski klub.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Bilo je trenutaka kad sam sigurno bio privučen mogućnošću igranja u Realu ili Barceloni, ali to je sada prošlost. Bayern je u sportskom smislu ravnopravan, a kad se radi o cjelini, mislim da je Bayern kao klub čak i bolji od Barcelone ili Reala. Mogu se zamisliti kako do kraja karijere igram u Bayernu. Uvjeren sam da sam ovdje sretniji nego što bih bio bilo gdje drugdje." rekao je Robery za Bild.

Unatoč Riberyevoj uvjerenosti u kvalitetu momčadi i kluba, Bayern već dvije sezone nije osvojio nijedan trofej, a u sjenu ih je bacila dortmundska Borussia, povratnik na veliku scenu nakon desetak godina krize.

"Mi smo momčad s najvećim potencijalom u Njemačkoj, tako da moramo biti jasni i reći da je osvajanje Bundeslige za nas imperativ. Borussia Dortmund zasigurno ima kvalitetnu momčad i moramo ih tretirati kao ozbiljne rivale, ali vjerujem da smo mi bolji." dodao je Ribery.