Aktualni njemački prvak Borussia Dortmund večeras otvara lov na novu titulu teškim domaćim susretom protiv Werdera, a njihov trener Jürgen Klopp kaže kako je zadovoljan trenutnom formom svoje momčadi, te se nadaju kako će oni i ove sezone pokazati veliku glad za uspjesima.


"Ne očekujem da protiv Werdera odigramo najbolju utakmicu sezone, ali očekujem da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Zadovoljan sam sa stanjem u momčadi, ali prvo kolo je uvijek veliki izazov." rekao je Klopp u razgovoru za WAZ.

Klopp je dodao da njegova momčad ne osjeća dodatni pritisak zbog činjenice da je branitelj naslova prvaka, a svoje je igrače pozvao da se za novu titulu bore kao da im je prva, te da kao izvor motivacije iskoriste strast koju pokazuju njihovi navijači.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Naši navijači znaju da je osvajanje dvaju uzastopnih naslova prvaka bilo iznimno ostvarenje, ali također znaju i da je ovo nova sezona. Dobar je osjećaj biti prvak dva puta zaredom, ali i ove sezone moramo ostati 'pohlepni', kao što smo to bili kad smo se borili za naš prvi naslov prvaka. Podrška navijača je fantastična. Ja ne pobjeđujem ili gubim utakmice sam, to radimo kao momčad. Kad pobijedimo, slavim jednako koliko i navijači, ali kad izgubimo onda sam više razočaran nego bilo tko drugi."

"Mnogi misle da će naslov prvaka ove sezone završiti kod nas ili u Munchenu, ali i drugi se mogu boriti za njega, poput Schalkea. Kad bi nam netko sada garantirao četvrto mjesto, ne bismo bili zadovoljni, ali nitko ne zna što će se dogoditi." zaključio je Klopp.