Španjolski reprezentativac Javi Martinez kompletirao je svoj transfer iz Athletic Bilbaa u minhenski Bayern potvrđeno je danas poslijepodne iz minhenskog kluba, s kojim je Martinez potpisao ugovor na razdoblje od pet godina.


Martinez je danas obavio formalnosti oko raskida ugovora s Athletic Bilbaom, dobivanjem certifikata iz španjolskog nogometnog saveza i španjolske lige, te je potpisao ugovor do 30. lipnja 2017. godine.

Rano jutros Martinez je prošao liječničke preglede kod voditelja Bayernovog liječničkog tima Hans-Wilhelma Muller-Wohlfahrta, nakon čega je odletio u Madrid kako bi obavio spomenute formalnosti, a za FCB.tv je rekao: "Jako sam sretan i doista se veselim igranju za klub tako bogate povijesti. Morao sam dugo čekati na ovo, ali čekanju je konačno došao kraj."

Transfer metar i devedeset visokog veznjaka je bio kompliciran, budući da je uprava baskijskog kluba od prvog trenutka odbijala suradnju, objasnio je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, dodavši: "Zbog toga smo još sretniji radi njegovog konačnog dolaska u naše redove. U posljednjih par dana smo morali riješiti neka pravna i porezna pitanja, ali na sreću uspjeli smo."

Martinez je u ugovoru s Athleticom imao odštetnu klauzulu u iznosu od 40 milijuna eura, što je na kraju Bayernu i omogućilo njegovo dovođenje bez potrebe za postizanjem dogovora s upravom tog kluba.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Jasno je da je to veliki iznos, ali i sam igrač je dao svoj neizravni doprinos odrekavši se velikog dijela svoje plaće. Naša uprava je uvjerena da će Martinez biti veliko pojačanje za nas."

Rummenigge kaže kako je i u razgovoru sa španjolskim izbornikom Vicenteom del Bosqueom čuo samo dobre stvari o Martinezu: "On je rekao kako se moramo veseliti zbog toga što smo dobili takvog igrača, jer će nas on učiniti još boljim na terenu."

Martinez će biti službeno predstavljen sutra, a za sada se ne zna hoće li debitirati već sljedećeg vikenda.

"Trener je taj koji odlučuje je li on spreman biti dio momčadi ovog vikenda." rekao je Rummenigge, dodavši kako Martinez ima dosta sličnih karakteristika kao još jedan Bask koji je nekada igrao za Bayern, Bixente Lizarazu: "On ima snažan karakter, sposoban je nametnuti svoj autoritet i već ima čvrstu vezu s FC Bayernom, što je na impresivan način demonstrirao proteklih dana."

Kratko se oglasio i sam igrač, koji se veseli igranju za novi klub: "Bayern ima jednu od najboljih momčadi u Europi i na svijetu. Ovdje ima tako puno vrhunskih igrača, svi su oni fantastični nogometaši. To je velika motivacija za mene. Naravno, očekujem osvajanje trofeja ovdje."