Nakon punih trinaest godina provedenih na mjestu sportskog direktora Werdera, Klaus Allofs je iz tog kluba preselio u Wolfsburg, gdje će obavljati isti posao. Mjesto sportskog direktora u Wolfsburgu ostalo je upražnjeno odlaskom iz kluba Felixa Magatha, koji je tu funkciju obnašao paralelno s onom trenerskom.


"Ovaj prelazak označava kraj tri važne godine za mene. U tom razdoblju sam primio puno ponuda, ali nijedna od njih nije privukla moju pozornost. Sad je došlo vrijeme da se uhvatim novog izazova." rekao je Allofs, koji je u Werder došao 1999. godine, zajedno s trenerom Thomasom Schaafom, a najveći uspjeh u njihovom zajedničkom radu bilo je osvajanje dvostruke krune u sezoni 2003./2004.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Werder je pod vodstvom ovog dvojca bez kormilara osvojio i njemački kup 2009. godine, a iste godine igrali su i finale Kupa UEFA.

Što se tiče njegovog nasljednika u Werderu, predsjednik kluba Willi Lemke je rekao: "Sastavili smo popis potencijalnih kandidata, ali nećemo izlaziti u javnost s njihovim imenima. Sigurno ćemo pronaći pravo rješenje na dobrobit Werdera."