Sportski direktor njemačkog bundesligaša Hoffenheima Andreas Müller je potvrdio kako je uprava tog kluba danas odlučila raskinuti suradnju s trenerom Markusom Babbelom.


Hoffenheim se trenutno nalazi na šesnaestom mjestu bundesligaške ljestvice sa samo dvanaest osvojenih bodova nakon petnaest odiganih kola, a Müller kaže kako je promjena bila nužna želi li momčad pobjeći iz zone ispadanja.

"Naša sve lošija situacija i negativni trend su me ostavili bez izbora. Važno je presjeći takvo stanje. Moramo stisnuti gumb za reset i krenuti ispočetka." rekao je Müller na konferenciji za novinare.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Trener U23 momčadi Hoffenheima Frank Kramer, koji će privremeno, na sljedeće dvije utakmice, voditi momčad umjesto Babbela, nije bio posebno sretan zbog uloge koja mu je dodijeljena, ali kaže kako je spreman za taj izazov.

"Naravno, prelazak na klupu prve momčadi nije bio moja želja. Ali sa samopouzdanjem ću se suočiti s onim što nas čeka, a to je težak izazov." rekao je Kramer.

Müller je uvjeren kako je imenovanje Kramera za privremenog trenera pravi izbor: "On će preuzeti momčad u sljedeće dvije utakmice, ali možda i nakon toga. Dok on obavlja taj posao imat ćemo mir potreban za donošenje sljedećih odluka."