Čini se kako se čelnici Bayerna nisu u potpunosti usuglasili oko toga s kakvim će informacijama u vezi s promjenom na trenerskoj klupi izlaziti u javnost, pa su tako najprije objavili kako nije bilo nikakvih razgovora s Pepom Guardiolom, da bi samo dan nakon toga s njim potpisali ugovor koji na snagu stupa na ljeto.


Tom prilikom je predsjednik uprave Karl-Heinz Rummenigge izjavio kako su pregovore s Guardiolom započeli nakon što ih je Jupp Heynckes obavijestio kako na kraju sezone želi otići u mirovinu. Međutim, danas je njegove riječi opovrgnuo predsjednik kluba Uli Hoeneß, koji tvrdi kako Heynckes nije tako dobrovoljno pristao otići u mirovinu kao što je to Rummenigge rekao. Dapače, Heynckes je želio produžiti svoj ugovor na još godinu dana, a odluku o odlasku u mirovinu je donio tek nakon što su ga čelnici kluba informirali kako su započeli pregovore s Guardiolom.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Mi smo već ranije informirali Juppa kako smo stupili u kontakt s Guardiolom. Naravno da bi on volio da je nastavio raditi još godinu dana, ali na kraju je odlučio ovako. Zahvalni smo mu što nije pravio nikakve scene. Imali smo priliku sada dovesti Guardiolu i tko zna kad bi to bilo ponovno moguće." rekao je Hoeneß za ZDF.

Guardiola je s Bayernom potpisao ugovor na tri godine, koji će na snagu stupiti 1. srpnja ove godine.